sâmbătă, 8 octombrie 2016

Tocanita din aripioare de pui cu legume si galuste aromate

Tocanita din aripioare de pui cu legume si galuste aromate

Ingrediente;
1 kg de aripi de pui,100 ml ulei de masline,500 g amestec de legume congelate,sare,piper,cateva fire de patrunjel,2 cuburi Maggi cu gust de gaina,200 ml apa
galuste;2 albusuri de ou,sare,100 g faina(4 linguri rase)marar verde,piper

Preparare;
1.Aripioarele spalate se aseaza deasupra legumelor congelate,se stropesc cu ulei,se sareaza si pipereaza dupa gust,se presara cuburile Maggi,se adauga si apa si se da la cuptor pentru cca 30 de minute.

2.Intre timp pregatim galustele astfel;intai punem intr-o craticioara sa fiarba apa cu sare, apoi mixam spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare,se da si un praf de piper si se adauga cateva fire de marar verde tocat fin.

Se toarna faina cernuta in ploaie si se amesteca usor.Din acest aluat moale luam cu lingurita umezita in apa si punem galustele la fiert in apa clocotita,lasand sa fiarba ,la foc moale cca 10 min.,dupa care se scot cu o spumiera si se baga la cuptor printre aripioarele cu legume.

Se mai lasa tava inca 20 minute in cuptor apoi se opreste focul.Deasupra se presara patrumjel verde.Aripioarele se servesc calde cu acest amestec delicios de legume si galuste aromate
                                                      Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu