Tocanita din aripioare de pui cu legume si galuste aromate
Ingrediente;
1 kg de
aripi de pui,100 ml ulei de masline,500 g amestec de legume
congelate,sare,piper,cateva fire de patrunjel,2 cuburi Maggi cu gust de gaina,200 ml apa
galuste;2 albusuri de ou,sare,100 g faina(4 linguri rase)marar verde,piper
Preparare;
1.Aripioarele
spalate se aseaza deasupra legumelor congelate,se stropesc cu ulei,se
sareaza si pipereaza dupa gust,se presara cuburile Maggi,se adauga si apa si se da la cuptor pentru cca
30 de minute.
2.Intre timp pregatim galustele astfel;intai punem
intr-o craticioara sa fiarba apa cu sare, apoi mixam spuma tare
albusurile de ou cu un praf de sare,se da si un praf de piper si se
adauga cateva fire de marar verde tocat fin.
Se
toarna faina cernuta in ploaie si se amesteca usor.Din acest aluat
moale luam cu lingurita umezita in apa si punem galustele la fiert in
apa clocotita,lasand sa fiarba ,la foc moale cca 10 min.,dupa care se
scot cu o spumiera si se baga la cuptor printre aripioarele cu legume.
Se
mai lasa tava inca 20 minute in cuptor apoi se opreste focul.Deasupra
se presara patrumjel verde.Aripioarele se servesc calde cu acest amestec
delicios de legume si galuste aromate
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu