Supa de porumbei
Ingrediente(pentru 2 portii)
un
porumbel tanar de 250-300 g +maruntaie(eu am avut maruntaie de la 3
porumbei),2 cuiburi de taitei cu ou,un morcov,o radacina
patrunjel,2 cartofi,2 catei de usturoi,o ceapa,un ardei rosu,2 cuburi
magice Maggi cu gust de gaina,5-6 boabe de piper negru,sare,marar si
patrunjel verdePreparare;
Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de sare,boabele de piper negru se pun la fiert cu cca 2l de apa,spumand de cate ori este nevoie de la primul clocot.Se lasa sa fiarba cca 30-45 de minute,pana se inmoaie carnea un pic apoi se aduga legumele curate si spalate.Ceapa se cresteaza in 4 ,morcovul si radacina de patrunjel se taie rondele subtiri,ardeiul se feliaza subtire,cateii de usturoi se feliaza si ei,cartofii se taie cubulete si verdeata se taie marunt.Dupa ce carnea s-a inmuiat se adauga in supa ceapa ,morcovul,radacina de patrunjel,ardeiul si usturoiul feliat.Se adauga si cuburile Maggi cu gust de gainaSe lasa sa fiarba cca 25 de minute,la foc potrivit apoi se adauga si cartofii,se mai lasa15 minute dupa care se adauga 2 cuiburi de taiei si se mai lasa 5 minute .Se opreste focul,se scoate ceapa si se presara verdeata deasupra.Se serveste fierbinte cu multa verdeata presarata deasupra.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu