Gulas de curcan cu legume
O
reteta de origine ungureasca care se prepara cu carne de
vita,cartofi,boia de ardei dulce si iute,adaptata familiei mele,dupa
gustul si preferinta noastra dar sper sa fie sim pe placul vostru!
Ingrediente(pentru
4 portii);800 g gulas de curcan,un ardei rosu,un ardei verde,o ceapa,un
morcov,o radacina de patrunjel,un catel de usturoi,4 cartofi potriviti
de mari,400 g fasole pastai taiata,o legatura patrunjel verde,o cescuta
de suc sau bulion de casa,sare,piper,praf de nucsoara,maghiran uscat,un
pic de ulei,facultativ pentru iubitorii busuiocului verde,cateva frunze
de busuioc verde,o lingura de Maggi Secretul Gustului de legume
Preparare;
1.Se
curata si spala zarzavatul apoi se taie asa;ceapa julien,ardeii se
feliaza subtire,la fel si usturoiul,morcovul si radacina de patrunjel se
taie cubulete mici,la fel si cartofii.Se caleste un pic gulasul intr-o
picatura de ulei,se acopere sa se inabuse
apoi se aduga
ceapa,usturoiul,morcovul si radacina de patrunjel.Se acopera cu un capac
si se lasa sa se inmoaie bine.Se adauga su cubuletele de cartofi,se
sareaza si pipereaza .Se inabuse bine pana se inmoaie un pic si cartofii
si apoi se adauga fasolea pastai congeleta(sau proaspata dupa ce s-a
fiert un pic inainte, in apa cu sare).Se lasa sa fiarba un pic inabusit
apoi se adauga lingura de Maggi Secretul gustului de legume si sucul sau bulionul si se potriveste dupa gust,de sare
si condimente.
Se da totul la cuptor si se lasa 30 de minute,la foc
potrivit.Se serveste preparatul fierbinte ,presarat deasupra cu
patrunjel(si busuioc)verde tocat fin.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu