vineri, 7 octombrie 2016

Gulas de curcan cu legume 

O reteta de origine ungureasca care se prepara cu carne de vita,cartofi,boia de ardei dulce si iute,adaptata familiei mele,dupa gustul si preferinta noastra dar sper sa fie sim pe placul vostru!

Ingrediente(pentru 4 portii);800 g gulas de curcan,un ardei rosu,un ardei verde,o ceapa,un morcov,o radacina de patrunjel,un catel de usturoi,4 cartofi potriviti de mari,400 g fasole pastai taiata,o legatura patrunjel verde,o cescuta de suc sau bulion de casa,sare,piper,praf de nucsoara,maghiran uscat,un pic de ulei,facultativ pentru iubitorii busuiocului verde,cateva frunze de busuioc verde,o lingura de Maggi Secretul Gustului de legume

Preparare;
1.Se curata si spala zarzavatul apoi se taie asa;ceapa julien,ardeii se feliaza subtire,la fel si usturoiul,morcovul si radacina de patrunjel se taie cubulete mici,la fel si cartofii.Se caleste un pic gulasul intr-o picatura de ulei,se acopere sa se inabuse 
 
apoi se aduga ceapa,usturoiul,morcovul si radacina de patrunjel.Se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie bine.Se adauga su cubuletele de cartofi,se sareaza si pipereaza .Se inabuse bine pana se inmoaie un pic si cartofii si apoi se adauga fasolea pastai congeleta(sau proaspata dupa ce s-a fiert un pic inainte, in apa cu sare).Se lasa sa fiarba un pic inabusit apoi se adauga lingura de Maggi Secretul gustului de legume si sucul sau bulionul si se potriveste dupa gust,de sare si condimente.

 
Se da totul la cuptor si se lasa 30 de minute,la foc potrivit.Se serveste preparatul fierbinte ,presarat deasupra cu patrunjel(si busuioc)verde tocat fin.
                                           Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu