Ciorba de gulii umplute
Ingrediente(pentru 5 portii);
5
gulii potrivite,2-3 morcovi,2 radacini de patrunjel,un pastarnac,2-3
cartofi,500 g carne tocata de curcan.4 linguri de orez,3 oua,,100 g
smantana,sare,zeama de lamaie,2 cuburi Maggi Gaina,patrunjel verde
Preparare
Morcovul
,pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate se taie
cubulete mici si se pun la la fiert in cca 3-4 l de apa cu o lingurita
varfuita de sare si Cuburile Maggi Gaina.Se adauga si cartofii taiati in cubulete potrivite.
Se
curata guliile,se scobesc.Se prepara compozitia de carne pentru umplut
si perisoare amestecand bine carnea cu un praf de sare,cu 2 oua,2
linguri de orez,un pic de patrunjel vrede tocat fin.Se umplu guliile
scobite,se pun la fiert cu zarzavatul,cca 20 minute,timp in care modelam
perisoarele din carnea ramasa.
Dupa
20 de minute se adauga si perisoarele dar si miezul ramas de la
scobitul guliilor.Dupa ce au fiert bine se opreste focul,se drege ciorba
cu oul batut cu smantana,se potriveste de acreala cu sucul de lamaie,se
presara patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!
Extrasfat;Orezul pentru perisoare p[oate fi prefiert sau il dam noi in cateva clocote pentru a foi moale in perisoare
Guliile
curatate si scobite se scufunda in apa clocotita cu sare si se fierb 10
minute dupa care se scot si se trec sub jet de apa rece.Asa suntem
siguri ca vor fi bine fierte in ciorba.Sucul de lamaie se poate inlocui cu bors Maggi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu