Tocana de legume cu piept de pui la cuptor
Ingrediente;
Un piept mare de pui
dezosat(sau doua mai mici),cateva betisoare de bambus,2 ardei grasi
galbeni,2 ardei grasi verzi,5-6 rosii,un morcov,o telina mica,6-7 catei
de usturoi,4-5 cepe rosii,500 g ciuperci proaspete Champignion,,50 ml
ulei de masline,un praf de sare,ierburi aromatice de la Provence,un praf
de piper,un praf de boia(dulce sau iute,dupa preferinta,,cateva fire de
patrunjel verde,2 foi de dafin,o limngura deSecretul Maggi de legume
Preparare;
1.Pieptul se taie fasii
lungi si subtiri,se sareaza si se condimenteaza cu ierburi,un praf de
piper si unul de boia,se amesteca bine si se lasa cca.30 minute,sa se
condimenteze
2.Intre timp pregatim zarzavatul astfel;
curatam si
apoi taiem ceapa rosie,julien,ardeiul se feliaza,morcovul si telina se
dau prin
razatoare,catei de usturoi se feliaza si ei,ciupercile se curata de
pielita,se spala si apoi se feliaza,rosiile se oparesc in apa
clocotita,se decojesc si apoi se taie cubulete.
3.Fasiile de piept de
pui se insira pe betisoare mai scurte din bambus.
Se incinge restul
de ulei intr-o tigeie mai inalta si apoi se caleste ceapa si ardeiul,se
adauga morcovul si telina rasa ,apoi usturoiul feliat si la urma
ciupercile.Se acopera cu un capac si se lasa sa se abureasca dupa gust ,in
suc propriu.Se adauga si cubuletele de rosii,se presara si Secretul Maggi cu legume,se sareaza si se
condimenteaza cu un praf de piper si ierburi aromatice apoi la
sfarsit,dupa ce oprim focul se aduga verdeata tocata fin.
Amestecul
de legume calite,se rastoarna intr-o tavita mai inalta ,deasupra se pun
frigaruile de pui,se infig frunzele de dafin,rupte in jumatati si se
baga la cuptor cca. 30 de minute.Se serveste fierbitne alaturi de o salata proaspata,de sezon.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu