vineri, 7 octombrie 2016

Dovleac umplut

Dovleac umplut cu legume
Ingrediente;Un dovleac rotund de 1,5-2 kg,500 g ciuperci Champignion,2 cepe rosii,un ardei rosu mare,2-3 morcovi,o radacina mica de patrunjel,2 foi de dafin,sare,piper,o lingurita de boia dulce,o lingura de faina,100 ml ulei,marar verde,un paharel de vin alb,2 linguri de Secretul Gustului Legume
Preparare;
1.Se spala bine dovleacul apoi se taie capac la partea de sus,se curata de samburi si de o parte din miez(ne ajutam de o lingura).Se unge in interir cu ulei,un praf de sare si un praf de piper apoi se da la cuptor pentru 30 de minute sa se coaca alaturi de capac.
2.Intre timp curatam si spalam zarzavatul;ceapa se taie solzisori,ardeiul cubulete mici,morcovul si partunjelul,la fel,cubulete, si miezul de dovleac scos se taie si el in cubulete si ciupercile curatatew se feliaza..
Se incinge un strop de ulei si calim tot zarzavatul pana se inmoaie un pic .Potrivim de sare si piper.Adaugam si paharelu de vin si lasam sa se evapore un pic .Desfacem lingura de faina si boiaua cu 100 ml apa rece si adaugam peste legumele din tigaie,adaugam si Secretul gustului de legume,potrivim de sare.Mai lasam 5 minute la foc moale apoi oprim focul.
3.Se scoate dovleacul din cuptor si se toarna in el zarzavatul din tigaie,adaugam si 2 foi de dafin si dam din nou la cuptor,cca 20 minute,apoi se poate servi mancarea calda.
                                      Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu