Tort inteligent cu jeleu de fructe
Acest tortulet este preparat dupa reteta prajiturii inteligente in care eu am adaugat si amidonul de porumb care i-a dat blatutuli o textura de sarlota cremoasa !Orice gospodina fara experienta poate sa il preparare fara grija ca ii va iesi cu siguranta din prima incercare!
Ingrediente(pentru o forma de tort cu diametrul de 25 cm);4 oua,125 g unt,100 g zahar,100g
faina,40 g amidon de porumb(2 linguri varfuite),500 ml lapte caldut,un
praf de sare,o pastaie de vanilie sau esenta vanilie.
Crema;200 ml frisca lichida,un plic de gelatina(10 g)2,3 linguri de dulceata de coacaze
Jeleu;3 linguri de dulceata diluate cu 200 ml apa,un plic de tort gelle
Preparare;
Se
separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de
sare apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste ca o
bezea.
Galbenusurile
se freaca cu restul de zahar si untul moale pana ce obtinem o crema
spumoasa in care turnam alternand laptele caldut cu faina cernuta si
amestecata cu amidonul,la urma se adauga si esenta de vanilie.Daca
folosim pastaie de vanilie ,o taiem pe lung si cu lama unui cutit
curatam semintele parfumate pe care le adaugam in laptele caldut.Se
incorporeaza in amestecul omogen si bezeaua apoi turma totul in forma
unsa cu un pic de ulei si tapetata cu un praf de faina
.
Se da la cuptorul
preincalzit cca 10 minute la foc iute apoi reglam temperatura la
moderat si mai lasam 20 de minute.Se incearca cu un pai daca aluatul
este facut.Se lasa sa se racasca bine apoi turnam deasupra blatului rece
frisca mixata si amestecata cu dulceata de coacaze in care am adaugat
gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin,nu fiarta si
turnata in frisca in fir subtire.Se da la rece cateva ore sau de
preferat de seara pana a 2a zi.
Se
dilueaza dulceata ,se strecoara fructele de sirop.Siropul il amestecam
cu praful de tort gelle si il dam in 2-3 clocote pe foc,amestecand
continuu.Fructele de coacaze ramase din dulceata se repartizeaza pe
toata suprafat tortului apoi se toarna jeleul de la mijloc spre
marginile lui.Se mai lasa la rece 30 de minute apoi se desface forma si
se scoate tortul .Se decoreaza cu frisca,bezele sau o crema aerata de
vanilie,dupa preferinta!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu