Ardei Kapia rosu umplut
Ingrediente;10
ardei kapia rosu potriviti de mari,400 g carne tocata de
pasare(curcan),un ou,un morcov mare,o radacina de patrunjel,o ceapa
rosie,200 ml ulei de masline,o cescuta mica de orez,sare,condimente
uscate,o lingura de Maggi Secretul Gustului de legume,o legatura de marar si patrunjel
verde,o lingura de pasta de tomate,2 rosii,smantana
Preparare;
Se
spala zarzavatul si se lasa sa se zvante apoi la ardeii kapia li se
indeparteaza cotoarele si semintele,morcovul si radacina de patrunjel
se curata de coaja apoi se dau prin razatoarea fina,ceapa curatat se
taie marunt,la fel si verdeata.
In
uleiul de masline incins se caleste morcovul ras cu ceapa apoi se
adauga si orezul si pasta de tomate,se adauga cate un pic de apa ,pana
se umfla bine orezul.
Intr-un
castron se amesteca bine carnea,cu orezul umflat,radacina rasa de
patrunjel.sare ,comdimentele uscate,lingura de Maggi Secretul Gustului de legume,oul
si verdeata tocata fin.
Cu aceasta umplutura se umple fiecare ardei kapia
iar din rosii se fac capacele care se fixeaza in gura fiecarui ardei
umplut
.Se aseaza unul langa altul in cratita,se adauga apa calda,un praf
de sare si un
strop de ulei si se da cratita la cuptor cca 45 de
minute pana ce ardeii se fac.Se consuma fierbinti cu o lingura de
smantana
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu