miercuri, 22 martie 2017

Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita
 
 
Ingrediente;
400 g carne tocata de curcan,600 g cartofi,50 g unt,2 ardei kapia rosu,8 oua de prepelita,o radacina de patrunjel,un morcov,100 ml ulei de masline(cu aroma de busuioc,Maggi Secretul Gustului de legume,o lingura condimente plante aromate uscate,sare,piper,100 g cascaval,o legatura marar verde,o legatura patrunjel verde
 
Prerparare;
Se curata si spala zarzavatul apoi radacina de patrunjel si morcovul se dau prin razatoarea fina,ardeiul se taie cubulete fine.Totul se caleste in ulei de masline apoi se adauga si carnea tocata,Maggi Secretul Gustului legume,condimentele,se adauga si un pic de apa si se potriveste ,dupa gust,de sare.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit pana scade tot sucul lasat de carnr.Se da de pe foc si se adauga verdeata tocata foarte fin.

 


 

Se curata cartofii de coaja,se taie cubulete ,se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare pana se inmoaie bine.Se scurg si se paseaza cu untul; pana obtinem un piure,Se unge o tava mai inalta apoi se unge cu ulei de masline se aseaza un strat(jumatate din cantitatea de piure) de piure apoi se intinde deasupra carnea cu zarzavatul inabusit si se acopera cu piureul ramas.
 
Se rade cascavalul deasupra,se preseaza usor cu o lingurita piurel la distante egale,iar in fiecare adancitura spargem cate un ou de prepelita.Se da cca 20 de mute la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Este gata cand ouale sunt coapte bine si piureul este rumenit usor.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu