joi, 23 martie 2017

Cus-cus cu legume si Surimi 


Ingrediente;4-5 batoane de surimi,o cescuta de cus-cus cu ou,Maggi  Secretul Gustului legume,un castronel de legume taiate marunt si fierte(dupa preferinta;morcov,mazare,fasole verde,ardei,ciuperci,broccoli,etc),ulei de masline cu aroma de busuioc,sare,piper,jumatate de ardei gras rosu,un morcov potrivit,sucul de la jumatate de lamaie
Preparare
Se fierb 3 cescute de apa cu O lingura de Maggi Secretul Gustului de legume .Cand da in clocot se adauga cuc-cusul.Dupa 10 minute adaugam si legumele prefierte,un pic de ulei de masline cu aroma de busuioc si mai lasam cca 5 minute,sa scada zeama,adaugam si un praf de piper si dam de pe foc si acoperim cu un capac.

Separat ,intr-o tigaita prajim intr-un pic de ulei morcovul dat prin razatoarea fina impreuna cu jumatatea de ardei taiata in fasii subtiri.Lasam sa se inmoaie bine ardeiul apoi dam deoparte si acoperim cu un capac.
Separat se prajeste cateva secunde pe toate fetele batoanele taiate de surimi care apoi se scot pe o farfurie si se stropesc cu sucul de lamaie.
Se monteaza in forme circulare un strat de cus-cus cu legume apoi morcovul calit si fasiile de ardei,iar un strat de cus-cus si deasupra bucatile de surimi.
 Se lasa sa se raceasca si apoi se scot inelele.
                                Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu