marți, 21 martie 2017

Ceapa umpluta
 
4-5 cepe uscate ,potrivit de mari,250 g carne tocata amestec ,o lingura de orez,o lingurita de pasta de tomate ,sare, piper,un ou,marar si patrunjel verde tocat fin,4-5 oua de prepelite,ulei de masline,o lingura de Maggi Secretul Gustului de legume,
 
Preparare.
Se pune apa cu un praf de sare la fiert si in momentul cand da in clocot scufundam cepele curatate de coaja si taiate,cu un mic capacel ,la partea superioara si se lasa sa fiarba cca 10 minute.
Se amesteca carnea tocata cu orezul,pasta de tomate,oul,Maggi Secretul Gustului de legume,sare ,piper si verdeata tocata fin.
Se scot cepele de la fiert ,se trec sub un jet de apa rece apoi cat sunt calde li se indeparteaza mijlocul pastrand doar primele 2-3 foi.Din mijlocul indepartat se mai pot opri iarasi alte 2-3 foi pentru umplut,in functie de carnea pe care o avem ,astfel di 5 cepe fierte putem obtine cel putin 10 bucati pentru umplut.
 
Se umple fiecare ceapa gplita de mijloc apoi se aseaza intr-o tavita mai inalta,se sparge deasupra umpluturii de carne cate un ou de prepelita apoi se adauga apa pana la buza cepelor,in care adaugam un praf de sare,un strop de ulei de masline,un praf de Maggi Secretul Gustului de legume si dam la cuptor cca 40 de minute ,pana se rumenesc frumos cepele.Se servesc fierbinti simple sau cu un pic de cascaval ras deasupra.
                                                  Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu