duminică, 12 martie 2017

Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval
Ingrediente;8-10 ciuperci cu palarie mare,Champignion,200 g carne tocata(dupa preferinta,eu am pus carne de curcan),100 g amestec de legume,o ceapa potrivit de mare,.o legatura mare de patrunjel verde,o bucata de ccca 100 g ciolan afumat,o lingura de Secretul Gustului de legume Maggi,o lingura amestec de condimente uscat(cimbru,dafin,piper,oregano)sare,100 g cascaval,8-10 oua de prepelita,ulei de masline
Preparare;
Se indeparteaza cu grija piciorusele la ciuperci apoi le curatatm de pielita si le asezam cu scobitura in sus,in tava in care am pus hartie pentru copt.Se sareaza si se stropesc cu un pic de ulei de masline fiecare scobitura a ciupercilor apoi se dau 15-20 minute la cuptor
.Intre timp pregatim umplutura calind in ulei de masline ceaqpa tocata fin impreuna cu ciolanul afumat taiat marunt si cu amestecul de legume.Cand se inmoaie bine totul adaugam carnea tocata,sarea amestecul de condimente si lingura de Secretul Gustului Maggi,lasam sa fiarba in voie pana ce scade sucul lasat si incepe sa se rumeneasca totul frumos.Oprim focul si adaugam verdeata tocata fin.
Scoatem tava de ciuperci din cuptor si vom observa ca ciupercile usor coapte sunt pline de un suc(este un pic toxic) pe care il indepartam cu un servetel absorbant.
In fiecare scobitura se pune cate o lingura de umplutura de carne apoi se face un cuib deasupra din cascaval ras in care spargem cate un ou de prepelita.Se da tava din nou la cuptor pentru cca 20-25 minute.Se servesc si calde dar si reci sunt la fel de delicioase.
                                        Pofta buna!!!
Pot fi servite si ca aperitive dar si ca o delicioasa garnitura la o friptura! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu