Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval
Ingrediente;8-10
ciuperci cu palarie mare,Champignion,200 g carne tocata(dupa
preferinta,eu am pus carne de curcan),100 g amestec de legume,o ceapa
potrivit de mare,.o legatura mare de patrunjel verde,o bucata de ccca
100 g ciolan afumat,o lingura de Secretul Gustului de legume Maggi,o lingura amestec de
condimente uscat(cimbru,dafin,piper,oregano)sare,100 g cascaval,8-10 oua
de prepelita,ulei de masline
Preparare;
Se
indeparteaza cu grija piciorusele la ciuperci apoi le curatatm de
pielita si le asezam cu scobitura in sus,in tava in care am pus hartie
pentru copt.Se sareaza si se stropesc cu un pic de ulei de masline
fiecare scobitura a ciupercilor apoi se dau 15-20 minute la cuptor
.Intre
timp pregatim umplutura calind in ulei de masline ceaqpa tocata fin
impreuna cu ciolanul afumat taiat marunt si cu amestecul de legume.Cand
se inmoaie bine totul adaugam carnea tocata,sarea amestecul de
condimente si lingura de Secretul Gustului Maggi,lasam sa fiarba in voie
pana ce scade sucul lasat si incepe sa se rumeneasca totul frumos.Oprim
focul si adaugam verdeata tocata fin.
Scoatem
tava de ciuperci din cuptor si vom observa ca ciupercile usor coapte
sunt pline de un suc(este un pic toxic) pe care il indepartam cu un
servetel absorbant.
In
fiecare scobitura se pune cate o lingura de umplutura de carne apoi se
face un cuib deasupra din cascaval ras in care spargem cate un ou de
prepelita.Se da tava din nou la cuptor pentru cca 20-25 minute.Se
servesc si calde dar si reci sunt la fel de delicioase.
Pofta buna!!!
Pot fi servite si ca aperitive dar si ca o delicioasa garnitura la o friptura!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu