marți, 21 martie 2017

Ardei rosu umplut cu cuc-cus si carne tocata  de curcan
 
Ingrediente ;3 ardei mari grasi rosii,6 linguri de cuc-cus(cu ou),300 g carne tocata de curcan,o ceapa.un morcov, un ou,patrunjel si marar verde,,sare piper,o lingura de Maggi Secretul Gustului legume,o lingura de amestec de condimente(maghiran,dafin,piper,oregano)ulei,2 linguri de pasta de tomate,cateva boabe de piper,2-3 frunze de dafin
 
Preparare'
Se spala ardeii apoi se taie in cate 2 jumatati egale,pe lung,se curata cotoarele si semintele.
Se incinge un pic de ulei apoi se caleste ceapa taiata foarte marunt impreuna cu cuc-cusul,un pic de condiment si lingura de Maggi Secretul Gustului de legume,lasam sa capete o culoare aurie apoi adaugam jumatate de cana de apa,acoperim cu un capac si lasam la foc domol ccca 10 minute,pana scade tot sucul si cus-cusul incepe sa se lege si nu este foarte fiert.
Se incinge in alta tigaie un pic de ulei in care calim morcovul dat prin razatoarea mica apoi adaugam carnea tocata pe care po condimentam de sare si piper,adaugam si un praf de condimente si un pic Maggi Secretul Gustului de legume.Se lasa sa se calasca bine carnea si la sfarsit adaugam o lingura de pasta de tomate.Oprim focul si adaugam oul batut si  verdeata tocata fin.
 
Se umple fiecare jumatate de ardei cu cate o lingura de cus-cus apoi completam ca amestecul de carne tocata.Se aseaza intr-o tava mai inalta in care punem pana la gura ardeilor lingura de pasta de tomate ramasa diluata cu apa ,in care presaram legume deshidratate,sare,piper boabe,foi de dafin si sare si apoi acoperim tava cu o folie de alumiu si dam la cuptor ccca 30 minute dupa care descoperim si lasam inca 10 minute.Se servesc fierbinti!
                          Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu