Ardei rosu umplut cu cuc-cus si carne tocata de curcan
Ingrediente
;3 ardei mari grasi rosii,6 linguri de cuc-cus(cu ou),300 g carne
tocata de curcan,o ceapa.un morcov, un ou,patrunjel si marar verde,,sare
piper,o lingura de Maggi Secretul Gustului legume,o lingura de
amestec de condimente(maghiran,dafin,piper,oregano)ulei,2 linguri de
pasta de tomate,cateva boabe de piper,2-3 frunze de dafin
Preparare'
Se spala ardeii apoi se taie in cate 2 jumatati egale,pe lung,se curata cotoarele si semintele.
Se
incinge un pic de ulei apoi se caleste ceapa taiata foarte marunt
impreuna cu cuc-cusul,un pic de condiment si lingura de Maggi Secretul
Gustului de legume,lasam sa capete o culoare aurie apoi adaugam jumatate
de
cana de apa,acoperim cu un capac si lasam la foc domol ccca 10
minute,pana scade tot sucul si cus-cusul incepe sa se lege si nu este
foarte fiert.
Se
incinge in alta tigaie un pic de ulei in care calim morcovul dat prin
razatoarea mica apoi adaugam carnea tocata pe care po condimentam de
sare si piper,adaugam si un praf de condimente si un pic Maggi Secretul
Gustului de legume.Se lasa sa se calasca bine carnea si la sfarsit
adaugam o
lingura de pasta de tomate.Oprim focul si adaugam oul batut si verdeata
tocata fin.
Se
umple fiecare jumatate de ardei cu cate o lingura de cus-cus apoi
completam ca amestecul de carne tocata.Se aseaza intr-o tava mai inalta
in care punem pana la gura ardeilor lingura de pasta de tomate ramasa
diluata cu apa ,in care presaram legume deshidratate,sare,piper
boabe,foi de dafin si sare si apoi acoperim tava cu o folie de alumiu si
dam la cuptor ccca 30 minute dupa care descoperim si lasam inca 10
minute.Se servesc fierbinti!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu