miercuri, 22 martie 2017

Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata
 
 
Ingrediente;5-6 cartofi mari,200 g spanac tocat fin(piure),100 g afumatura(ciolan afumat),ulei de masline,2 catei de usturoi,sare, Maggi secretul Gustului de legume,200 g carne tocata de curcan,un morcov mic,patrunjel verde,100 g cascaval ras,oua de prepelita
 
Preparare;
Se spala bine cartofii cu tot cu coaja,apoi se pun la fiert acoperiti de apa cu un p[raf de sare.Se lasa sa fiarba,nu foarte tare,se lasa sa patrunda mai greu furculita in ei apoi se scurg si se lasa sa se raceasca un pic.Se prepara piureul de spanac calind 2 catei de usturoi intr-un pic de ulei de masline apoi se scot si se caleste jumatate din afumatura taiata cubulete mici,se adauga pireul de spanac ,se adauga si un pic de apa ,se adauga Maggi secretul Gustului legume,se sareaza  dupa gust si se lasa sa clocoteasca pana se leaga bine.Se lasa sa sec raceasca.
Se prepara umplutura de carne calind intr-un pic de ulei afumatura ramas cu rondele subtiri de morcov apoi se aduga carnea tocata si se condimenteaza cu un praf de Maggi Secretul Gustului legume si se potriveste de sare,se lasa sa fiarba bine pana scade tot sucul lasat.Se adauga verdeata tocata fin.
Cartofii inca calzi se taie in 2 jumatati egale,se scobesc cu o lingurita lasand un perete de cartof cam de 1 cm.Se aseaza jumatatile de cartof,cu scobitura in sus,in tava in care am pus hartie de copt apoi punem cate o lingura de piure de spanac,deasupra cate o lingura de umplutura de carne tocata,se presara cascaval ras deasupra ,se sparge cate un ou de prepelita
 si se dau la cuptor pentru inca 15 m,inute,pana se rumenesc frumos.
                               Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu