Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata
Ingrediente;5-6
cartofi mari,200 g spanac tocat fin(piure),100 g afumatura(ciolan
afumat),ulei de masline,2 catei de usturoi,sare, Maggi secretul Gustului de legume,200 g carne
tocata de curcan,un morcov mic,patrunjel verde,100 g cascaval ras,oua de
prepelita
Preparare;
Se
spala bine cartofii cu tot cu coaja,apoi se pun la fiert acoperiti de
apa cu un p[raf de sare.Se lasa sa fiarba,nu foarte tare,se lasa sa
patrunda mai greu furculita in ei apoi se scurg si se lasa sa se
raceasca un pic.Se prepara piureul de spanac calind 2 catei de usturoi
intr-un pic de ulei de masline apoi se scot si se caleste jumatate din
afumatura taiata cubulete mici,se adauga pireul de spanac ,se adauga si
un pic de apa ,se adauga Maggi secretul Gustului legume,se sareaza dupa gust si se lasa
sa clocoteasca pana se leaga bine.Se lasa sa sec raceasca.
Se
prepara umplutura de carne calind intr-un pic de ulei afumatura ramas
cu rondele subtiri de morcov apoi se aduga carnea tocata si se
condimenteaza cu un praf de Maggi Secretul Gustului legume si se potriveste de sare,se lasa sa fiarba bine pana scade
tot sucul lasat.Se adauga verdeata tocata fin.
Cartofii
inca calzi se taie in 2 jumatati egale,se scobesc cu o lingurita lasand
un perete de cartof cam de 1 cm.Se aseaza jumatatile de cartof,cu
scobitura in sus,in tava in care am pus hartie de copt apoi punem cate o
lingura de piure de spanac,deasupra cate o lingura de umplutura de
carne tocata,se presara cascaval ras deasupra ,se sparge cate un ou de
prepelita
si se dau la cuptor pentru inca 15 m,inute,pana se rumenesc
frumos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu