Tort cu ciocolata si caise
Ingrediente
blat(forma cu diametrul 20 cm);200 g ciocolata Dessert Noir,4 oua,150 g zahar,100 g
unt moale,130 g faina,un praf de sare,o lingurita de praf de copt
umplutura;5 linguri de gem de caise ,50 g unt
pentru decor 5 caise nu foarte coapte,100 g ciocolata topita,frisca
Preparare
Se
topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin ,untul.Se lasa sa se
raceasca.Se mixeaza albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana
se intareste.Se freaca galbenusurile apoi se incorporeaza in bezea,la
fel si ciocolata topita si racita.
Se
amesteca faina cu praful de copt apoi se adauga in amestec.se toarna
aluatul in forma circulara de tort tapetata cu hartie pentru copt si se
da la copt in cuptorul preincalzit ,la foc mediu,ccca 30 minute.Ultimele
10 minute se dau la foc mic.
Se lasa blatul sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontal in 3 discuri egale ca grosime.
Se
spala caisele,se rup in cate 2 jumatati,se indepatreaza samburii.Se
pune la clocotit o cana de apa .Se scufunda jumatatile de caise in apa
clocotita cca 5 minute apoi se strecoara si se trec sub jet de apa
rece.Se indepatreaza pielita de pe caise apoi se trec prin ciocolata
topita Dessert Noir si se dau 5-10 minute la rece
Gemul
de caise se mixeaza cu untul moale apoi se unge fiecare disc cu un
strat uniform,asezandu-se una peste alta.Se toarna deasupra ciocolata
topita ramasa si se decoreaza cu frisca si jumatati de caise trase in
ciocolata.Se lasa la rece o ora inante de a-l portiona.
Acest blat de
tort nu mai trebuie insiropat fiind un blat pufos si sfaramicios,avand
un gust divin de ciocolata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu