Crocanta,gustoasa,plina de culoare poate fi servita si alaturi de o friptura sau un gratar de carne,ca si o garnitura sau pur si simplu asa cum este ea,rece sau calda,este la fel de delicioasa!!!
Tarta morarului
Ingrediente
blat tarta;175 g faina alba,100 g faina de porumb(malai grisat),100
gunt( margarina) ,un ou,sare,o lingurita de amestec ierburi de Provence
Umplutura
;3 oua de casa,200 g telemea ,250 g frunze de spanac proaspat,2 catei de
usturoi ,ulei de masline ,o lingurita de Maggi Secretul Gustului de legume ,amestec plante de Provence de
Provence,sare ,marar verde
uns;un galbenus ,o lingurita de chimen,4-5 oua de prepelita,cateva fasii de blat,taiate la latimea de 1 cm
Preparare;
Se
prepara un blatul tartei din ingredientele mentionate apoi se intinde
intr-o folie de plastic,cu un sucitor,in foaie de 0,5 cm grosim,cu
diametrul mai mare cu 2-3 cm ca cel al formei in care o coacem.Se unge o
forma de tarta cu un pic de ulei apoi se aseaza foaia de tarta ,se
inteapa pe alocuri cu o furculita
frunzele
de spanac se dau intr-un clocot de apa cu sare apoi se scurg,se trec
sub jet de apa rece pentru a -si pastra culoarea frumoasa si se toaca
marunt cu un cutit apoi se caleste un pic intr-un strop de ulei de
masline in care am prajit 2 catei de usturoi,se presara si Maggi
Secretul Gustului de legume si se lasa sa mai clocoteasca 5-10 minute.Se
da de pe foc se se pune
marar verde tocat fin.Se pune peste amestecul de branza stratul de
spanac care s-a racit un pic
apoi se pun cateva fasii de aluat,oprit din aluatul de tarta,se ung cu galbenusul de ou,se presara chimenul apoi in fiecare patrat format din fasiile de blat se sparge cate un ou de prepelita
.Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute apoi inca 15 minute la foc potrivit pana se rumeneste frumos
apoi se pun cateva fasii de aluat,oprit din aluatul de tarta,se ung cu galbenusul de ou,se presara chimenul apoi in fiecare patrat format din fasiile de blat se sparge cate un ou de prepelita
.Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute apoi inca 15 minute la foc potrivit pana se rumeneste frumos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu