Prajitura,,La vie en rose"
Ingrediente;
Blat;300 g biscuiti maruntiti.150 g unt sau margarina moale,200 g miez de nuca maruntit,2 linguri de miere de albine
Crema;200 ml frisca lichida,150 g smantana grasa ,5 linguri de dulceata de coacaze,un plic de gelatina(10 g gelatina)
jeleu;3 linguri de dulceata +250 ml sirop de coacaze+un plic de tort-gelle.
decor ;Bezele colorate
Preparare;
Se
framanta bine biscuitii cu untul moale,mierea si miezul de nuca si se
intinde intr-o forma cu inel de tort,in strat uniform presat cu o
lingura.
Se
mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga si smantana si se
mixeaza inca 3 minute.Se adauga si dulceata si gelatina hidratat cu 100
ml apa rece si apoi topita la bain marin se toarna in fir subtire in
frisca cu dulceata.
Deasupra
blatului de biscuiti se aseaza bezelele pe marginea formei ,una langa
alta apoi se toarna frisca cu dulceata si se da la rece 2 ore.
Se
pregateste jeleul din dulceata amestecata cu siropul si tort geleul,se
pun pe foc si se amesteca incontinuu pana la primul clocot apoi se
toarna deasupra prajiturii,de la centru spre margine.Se decoreaza cu
bezele si se da la rece 30 de minute.
Bezelele
se prepara din 3 albusuri batute cu un praf de sare apoi cu 6 linguri
de zahar,se mixeaza opana se intareste,se pune in pos si se toarna
gramajoare pe hartie pentru copt ,in tava si se coc cu usa cuptorului
intredeschisa cca 30 minute.Pentru culoare se adauga coloranti
alimentari
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu