joi, 23 martie 2017

Prajitura,,La vie en rose"



Ingrediente;
Blat;300 g biscuiti maruntiti.150 g unt sau margarina moale,200 g miez de nuca maruntit,2 linguri de miere de albine
Crema;200 ml frisca lichida,150 g smantana grasa ,5 linguri de dulceata de coacaze,un plic de gelatina(10 g gelatina)
jeleu;3 linguri de dulceata +250 ml sirop de coacaze+un plic de tort-gelle.
decor ;Bezele colorate 


Preparare;
Se framanta bine biscuitii cu untul moale,mierea si miezul de nuca si se intinde intr-o forma cu inel de tort,in strat uniform presat cu o lingura.
Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga si smantana si se mixeaza inca 3 minute.Se adauga si dulceata si gelatina hidratat cu 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin se toarna in fir subtire in frisca cu dulceata.
Deasupra blatului de biscuiti se aseaza bezelele pe marginea formei ,una langa alta apoi se toarna frisca cu dulceata si se da la rece 2 ore.
 
Se pregateste jeleul din dulceata amestecata cu siropul si tort geleul,se pun pe foc si se amesteca incontinuu pana la primul clocot apoi se toarna deasupra prajiturii,de la centru spre margine.Se decoreaza cu bezele si se da la rece 30 de minute.
 
Bezelele se prepara din 3 albusuri batute cu un praf de sare apoi cu 6 linguri de zahar,se mixeaza opana se intareste,se pune in pos si se toarna gramajoare pe hartie pentru copt ,in tava si se coc cu usa cuptorului intredeschisa cca 30 minute.Pentru culoare se adauga coloranti alimentari
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu