Rulada,,Curcubeu"
Ingrediente;1
piept mare de pui fara piele si os,2 ardei kapia rosu,o legatura de
marar verde,o legatura de patrunjel verde,o capatana mica de sfecla
rosie,fiarta un pic in apa cu sare,5-6 catei de usturoi,o lingura
Secretul Gustului legume,piper boape si macinat,sare,cimbrisor
uscat,un pic de rozmarin uscat,ulei,un paharel de vin alb
sec,3 feliute de cascaval,cateva scobitori din bambus si o bucata ata de
bucatarie
Preparare;
Pieptul
spalat si svantat, se taie pe lung,pe mijloc si in lateral,pe ambele
parti ,astfel incat sa formam 3 buzunarele.Eu am avut 2 jumatati de
piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare
apoi le-am suprapus si ,,lipit"cu o bucata de cascaval astfel formand
buzunarelul din mijloc,cel cu verdeata.
Verdeata
spalata se toaca si apoi se da la blender cu un praf de sare,o lingura
ulei ,2 catei de usturoi,ardeiul spalat si taiat se da la
blender impreuna cu un praf de sare,piper si un strop de ulei de
masline,la fel si bucatile de sfecla rosie fiarta se dau la blender cu
un praf de sare,un strop de ulei si un praf de piper,astfel obtinind 3
paste cremoase .
In
primul buzunar introducem pasta de ardei cu un bastonas subtire de
cascaval,la mijloc umplem cu pasta de verdeata si un bastonas de
cascaval si in ultimul buzunarel punem pasta de sfecla rosie si la fel
,un bastonas de cascaval.Eu am prins marginile cu scobitori de
bambus.Cascavalul are rolul de a lega rulada.
Se
strange cu grija apoi se prinde pieptul cu ata de bucatarie,se aseaza
in tavita mai inalta,se stropeste cu un pic de ulei ,un praf
de sare,cimbrisor si rozmarin uscat,cu Secretul Gustului Legume,se
toarna vinul alb,se completeaza cu apa,se presara cateva boabe de piper
si se feliaza 2-3 catei de usturoi,acoperim cu folie de aluminiu sau
capac(eu am avut tavita yena cu capac) si dam la cuptor ccca 25 de
minute apoi descoperim si lasam sa se rumenesca frumos.scoate pieptul
afara ,taiem si scoate ata de bucatarie,indepartam scobitorile si punem
deasupra felii de cascav ,mai dam 5 minute la cuptor sa se topeasca
cascavalul pe piept apoi scoatem si ungem deasupra cu cele 3 paste,in 3
fasii egale,presaram deasupra cateva fire de rozmarin uscat si cateva
boabe de piper sa mai lasam 5 minute.Rulada se taie dupa ce am lasat-o
sa se raceasca un pic.Este delicioasa,plina de culoare si arome!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu