duminică, 30 iulie 2017

Rulada,,Curcubeu"

Rulada,,Curcubeu"
Ingrediente;1 piept mare de pui fara piele si os,2 ardei kapia rosu,o legatura de marar verde,o legatura de patrunjel verde,o capatana mica de sfecla rosie,fiarta un pic in apa cu sare,5-6 catei de usturoi,o lingura Secretul Gustului  legume,piper boape si macinat,sare,cimbrisor uscat,un pic de rozmarin uscat,ulei,un paharel de vin alb sec,3 feliute de cascaval,cateva scobitori din bambus si o bucata ata de bucatarie

Preparare;
Pieptul spalat si svantat, se taie pe lung,pe mijloc si in lateral,pe ambele parti ,astfel incat sa formam 3 buzunarele.Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare apoi le-am suprapus si ,,lipit"cu o bucata de cascaval astfel formand buzunarelul din mijloc,cel cu verdeata.
Se sareaza ,condimenteaza si pipereaza pieptul  in exterior dar si in buzunarele.
Verdeata spalata se toaca si apoi se da la blender cu un praf de sare,o lingura ulei ,2 catei de usturoi,ardeiul spalat si taiat se da la blender impreuna cu un praf de sare,piper si un strop de ulei de masline,la fel si bucatile de sfecla rosie fiarta se dau la blender cu un praf de sare,un strop de ulei si un praf de piper,astfel obtinind 3 paste cremoase .
In primul buzunar introducem pasta de ardei cu un bastonas subtire de cascaval,la mijloc umplem cu pasta de verdeata si un bastonas de cascaval si in ultimul buzunarel punem pasta de sfecla rosie si la fel ,un bastonas de cascaval.Eu am prins marginile cu scobitori de bambus.Cascavalul are rolul de a lega rulada.
Se strange cu grija apoi se prinde pieptul cu ata de bucatarie,se aseaza in tavita mai inalta,se stropeste cu un pic de ulei ,un praf de sare,cimbrisor si rozmarin uscat,cu Secretul Gustului Legume,se toarna vinul alb,se completeaza cu apa,se presara cateva boabe de piper si se feliaza 2-3 catei de usturoi,acoperim cu folie de aluminiu sau capac(eu am avut tavita yena cu capac) si dam la cuptor ccca 25 de minute apoi descoperim si lasam sa se rumenesca frumos.scoate pieptul afara ,taiem si scoate ata de bucatarie,indepartam scobitorile si punem deasupra felii de cascav ,mai dam 5 minute la cuptor sa se topeasca cascavalul pe piept apoi scoatem si ungem deasupra cu cele 3 paste,in 3 fasii egale,presaram deasupra cateva fire de rozmarin uscat si cateva boabe de piper sa mai lasam 5 minute.Rulada se taie dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic.Este delicioasa,plina de culoare si arome!!
                                   Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu