Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata
Ingrediente
Blat(pentru tava de 22/25cm),cca 10 buc
6 linguri de gris,100 g zahar,125 ml lapte,50 ml ulei,2 linguri varfuite cu pudra de roscove,esenta rom,2 oua ,un praf de sare
umplutura;o
cescuta de perle tapioca,2 cani 200 ml sirop concentrat din zmeurade
lapte,2 linguri de zahar,200 ml frisca lichida,un plic de gelatina(10
g),,cateva fructe de zmeura si cateva afine
decor 5 fructe de kiwi,zmeura si afine proaspete
Preparare;
Se
pune gisul la inmuiat in lapte,in care punem esenta ,zaharul si
uleiul.Lasam cca 30 minute dupa care mizam cu un praf de sare adaugand
ouale,pudra de roscove si o lingurita de praf de copt.Se tapeteaza tava
cu hartie pentru copt apoi adaugam aluatul si dam la copt,primele 5
minute la foc iute apoi dam inca 15 la foc mic.Se coace blatul si se
desface de pe hartie.Vom taia blatul cu gura unui pahar care sa aibe
diametrul aproximativ egal cu cel al formelor(eu am luat din
aluminiu,dar la fel de bine merg si cele din silicon).Obtinem 10 discuri
care le vom aranja in fiecare formita de aluminiu.Se curata fructele de
kiwi de coaja apoi se taie in jumatati de felii ,potrit de groase cu
care se tapeteaza marginea formelor.
Se
fierbe tapioca pe care am inmuiat-o in lapte dulce cam o ora.Se fierbe
la foc domol pana scade laptele si perlutrlr de tapioca raman aproape
transparente.Se dau sa se raceasca bine.Dupa ce s-au racit se
incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura,ccca 100 ml.
Se mixeaza si frisca pana se intareste apoi incorporam si in ea restul de sirop concentrat ramas.
Se
hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece apoi se topeste la
bain marin.Se toarna jumatate in tapioca,jumatate in frisca.
Se
umplu formele de aluminiu cu tapioca ,se presara cateva fructe
proaspete de zmeura si afine,se decoreaza cu un pos cu frisca aromata cu
sirop apoi decoram cu zmeura si afine.Se lasa peste noapte la frigidre
si se scot cu grija din forma a 2 a zi.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu