Cheesecake cu piure de ananas,perle de tapioca si dulceata de coacaze
O
reteta fara coacere,delicioasa,usor de preparat ,adorata de copii si nu
numai...O pregatim de seara sa stea in voie la rece si a 2 zi gata
minunatia de desert!!!Sper sa va placa!
Ingrediente;300 g biscuiti fragezi,un pachet de unt sau margarina,200 d miez de nuca prajit si maruntit
piureul de ananas;un compot mic(580 ml) de anans bucati,100 ml frisca lichida,un plic de gelatina(10 g)
umplutura de tapioca;o cescuta de perle de tapioca,250 ml lapte,100 ml frisca lichida,3 linguri de dulceata de coacaze
jeleul;2 plicuri tort jelle, un pahar de apa,3-4 linguri de dulceata de coacaze
Preparare;
Biscuitii
dati la robot,maruntiti se framanta cu untul moale si miezul de nuca
apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25
cm,se preseaza cu dosul unei linguri.
Se
scurg bucatile de ananas de sirop,apoi se dau la blender pana obtinem
un piure fin.Se mixeaza frisca pana se intaresrte si se amesteca cu
piureul de ananas si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi
topita la bain marin.Se amesteca bine totul,pana la o omogenizare
perfecta apoi se toarna peste blatul din biscuiti si se da la rece o
ora.
Intre
timp inmuiem perlutele de tapioca intr-un pahar cu apa cca 30 minute,le
scurgem si le punem la fiert in lapte pana se ingroasa bine.Se dau la o
parte si se lasa sa se raceasca bine apoi se amesteca cu dulceata de
coacaze si frisca mixata bine.Se intinde in strat uniform peste piureul
de ananas si se lasa de seara pana dimineata la frigider.
Dimineata
se pregateste jeleul astfel;Se amesteca dulceata cu apa apoi se
strecoara sucul lasat de fructe.Fructele de coacaze din dulceata se
repartizeaza pe toata suprafata prajiturii din frigider.
Sucul
lasat se amesteca cu praful de tort gelle ,intr-un ibric si se pune la
fiert,amestecand continuu,pana da in 2-3 clocote apoi se toarna deasupra
prajiturii.
Se mai lasa cca 15 minute la rece sa se intareasca jeleul
apoi putem portiona prajitura.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu