duminică, 30 iulie 2017

Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete
 
2 porumbei curatati si spalati,un morcov,un pastarnac,o radacina de patrunjelo ;ingura de Secretul Gustului Gaina,300 g ciuperci champignion,spalate si feliate,100 ml ulei,4 linguri faina
 
Preparare.
Se fierb porumbeii cu zarzavatul spalati ,lasati intregi cu Secretul Gustului Gaina ,la oala sub presiunje.Se scot porumbeii si se rumenesc un pic in ulei incins.Se scoate carnea din supa de zarzavat apoi se pune supa la fiert 10-15 minute cu ciupercile feliate.

In uleiul in care am prajit porumbei calim 4 linguri de faina(cam la 1 l de supa),pana ce se rumeneste faina un pic apoi stingem cu supa turnata cate un pic amestecand continuu cu un tel sa evitam sa se faca faina cocoloase,Turnam supa cate un pic pana obtinem un amestec cremos,mai gros un pic ca smantana care se pune din nou pe foc si se lasa sa mai clocoteasca inca 25 minute,la foc mic amestecand continuu pana capata consistenta uniei creme.Se serveste calda cu mamaliga si porumbeii rumeniti!!
                                            Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu