Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete
2
porumbei curatati si spalati,un morcov,un pastarnac,o radacina de
patrunjelo ;ingura de Secretul Gustului Gaina,300 g ciuperci champignion,spalate si feliate,100 ml
ulei,4 linguri faina
Preparare.
Se
fierb porumbeii cu zarzavatul spalati ,lasati intregi cu Secretul
Gustului Gaina ,la oala sub presiunje.Se scot porumbeii si se rumenesc
un pic in
ulei incins.Se scoate carnea din supa de zarzavat apoi se pune supa la
fiert 10-15 minute cu ciupercile feliate.
In
uleiul in care am prajit porumbei calim 4 linguri de faina(cam la 1 l
de supa),pana ce se rumeneste faina un pic apoi stingem cu supa turnata
cate un pic amestecand continuu cu un tel sa evitam sa se faca faina
cocoloase,Turnam supa cate un pic pana obtinem un amestec cremos,mai
gros un pic ca smantana care se pune din nou pe foc si se lasa sa mai
clocoteasca inca 25 minute,la foc mic amestecand continuu pana capata
consistenta uniei creme.Se serveste calda cu mamaliga si porumbeii
rumeniti!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu