Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare
Ingrediente;2 porumbei,sare,un morcov,un pastarnac,o radacina de patrunjel,100 ml ulei,o lingura de Secretul Gustului Gaina
cuibul din gris;2 oua,5 linguri cu varf de gris,un praf de sare 20 ml ulei(o lingurita)
sos
dulce acrisor din merisoare;100 g merisoare deshidratate,50 ml vin
rosu,un cub de unt, o lingura de zahar din cocos sau brun,un praf de
scortisoara,2 frunze de menta proaspata
Preparare;
Eu
am avut 2 porumbei mari,de camp.Dupa ce i-am curata ,parlit si scos
intestinele,spalati bine i-am pus la oala sub presiune sa fiarba in apa
cu sare,cu morcovul,pastarnacul si radacina de patrunjel,curate si
lasate intregi si Secretul Gustului Legume.Au fiert aproape o ora apoi i-am scos din supa,i-am lasat
sa se scurga si i-am rumenit bine in ulei incins.
Am
pregatit 2 galusti mari din gris astfel;am batut spuma tare albusurile
cu un praf de sare,galbenusurile frecate un pic cu uleiul le-am
incorporat in albusuri si am adaugat grisul in ploaie.Am lasat amestecul
5 minute dupa care cu ajutorul unui polonic umplut cu amestecul de
gris le-am scufundat in supa in care am fiert porumbei,supa care
clocotea la foc mic,am lasat sa fiarba la foc domol cate 5 minute pe
ambele fete apoi le-am lasat la scurs intr-o spumiera
.
Am
pregatit sosul astfel;de seara am pus merisoarele uscate intr-un pahar
si am turnat vinul cu un praf de scortisoara peste ele.Le-am lasat peste
noapte sa se umfle apoi le-am scurs bine pastrand vinul
Am
incins injtr-o tigaita un cub de unt cu o lingura de zahar de cocos sau
zahar brun.Cand s-a caramelizat am pus merisoarele scurse si am stins
cu paharul de vin .Am lasat amestecul in care am pus si 2 ramurele de
menta verde ,sa fiarba in clocote mici pana s-a legat un pic.
Am
montat farfuriile asezand pe platou o galusca mare de gris,deasupra
porumbelul rumenit stropit cu acest sos dulce acrisor de merisoare,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu