duminică, 30 iulie 2017

Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare
 
Ingrediente;2 porumbei,sare,un morcov,un pastarnac,o radacina de patrunjel,100 ml ulei,o lingura de Secretul Gustului Gaina
cuibul din gris;2 oua,5 linguri cu varf de gris,un praf de sare 20 ml ulei(o lingurita)
sos dulce acrisor din merisoare;100 g merisoare deshidratate,50 ml vin rosu,un cub de unt, o lingura de zahar din cocos sau brun,un praf de scortisoara,2 frunze de menta proaspata
 
Preparare;
Eu am avut 2 porumbei mari,de camp.Dupa ce i-am curata ,parlit si scos intestinele,spalati bine i-am pus la oala sub presiune sa fiarba in apa cu sare,cu morcovul,pastarnacul si radacina de patrunjel,curate si lasate intregi si Secretul Gustului Legume.Au fiert aproape o ora apoi i-am scos din supa,i-am lasat sa se scurga si i-am rumenit bine in ulei incins.
Am pregatit 2 galusti mari din gris astfel;am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare,galbenusurile frecate un pic cu uleiul le-am incorporat in albusuri si am adaugat grisul in ploaie.Am lasat amestecul 5 minute dupa care cu ajutorul  unui polonic umplut cu amestecul de gris le-am scufundat in supa in care am fiert porumbei,supa care clocotea la foc mic,am lasat sa fiarba la foc domol cate 5 minute pe ambele fete apoi le-am lasat la scurs intr-o spumiera

 


.

Am pregatit sosul astfel;de seara am pus merisoarele uscate intr-un pahar si am turnat vinul cu un praf de scortisoara peste ele.Le-am lasat peste noapte sa se umfle apoi le-am scurs bine pastrand vinul
Am incins injtr-o tigaita un cub de unt cu o lingura de zahar de cocos sau zahar brun.Cand s-a caramelizat am pus merisoarele scurse si am stins cu paharul de vin .Am lasat amestecul in care am pus si 2 ramurele de menta verde ,sa fiarba in clocote mici pana s-a legat un pic.
 
Am montat farfuriile asezand pe platou o galusca mare de gris,deasupra porumbelul rumenit stropit cu acest sos dulce acrisor de merisoare,
                         Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu