Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate
Ingrediente;(forma cu diametrul de 22 cm)
blat;250 g faina,100 g amidon de porumb,125 g margarina,1 ou+2 galbenusuri,80 g zahar pudra cu aroma de vanilie,
umplutura;150
g smantana,100 g branza dulce de vaci,100 g merisoare hidratate in
apa,2 albusuri, 8 linguri de zahar,un praf de sare
decor;5 nectarine potrivit de mari si nu foarte coapte,5 linguri de zahar de palmier,,cca 25 g unt sau ulei
Preparare;
Margarina
moale se mixeaza cu zaharul pudra,cu uol apoi se adauga si
galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu amidonul.Se baga
aluatul in celofan si se da la rece cca 30 minute(la frigider)
Se
intinde foaia rotunda cu 2 cm mai mare in diametruj ca forma de
tarta(eu am intins blatul cand era moale,intre 2 bucati de celofan apoi
am bagat la rece)
Se aseaza aluatul in forma, se fixeaza uniform ca grosime apoi se inteapa pe alocuri cu o furculita.
Se
taie nectarinele in jumatati,se indeparteaza samburele.Intr-o tigaie
caramelizam zaharul de palmier cu untul apoi prajim un pic
nectarinele,le scoatem in sita si le lasam sa se raceasca.
Se
mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se obtine o
bezea consitenta in care adaugam smantana si branza de vaci .Turnam
amestecul peste blatul de tarta apoi presaram merisoarele hidratate si
scurse bine si decoram cu jumatati de nectarine caramelizate.Presaram
deasupra un praf de zahar de palmier si dam la cuptorul preincalzit cca
20 de minute,primele 5 minute la foc iute apoi la foc mic,pana se
rumeneste frumos tarta
.Se taie dupa ce s-a racit.Blatul acestei tarte
este foarte fraged.Zaharul de palmier se poate inlocui cu zahar brun
amestecat cu un praf de scortisoara.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu