Tarta morarului
Ingrediente
blat tarta;175 g faina alba,100 g faina de porumb(malai grisat),100
gunt( margarina) ,un ou,sare,o lingurita de amestec ierburi de Provence
Umplutura
;3 oua de casa,200 g telemea ,250 g frunze de spanac proaspat2 catei de
usturoi ,ulei de masline ,o lingura de Secretul Gustului Legume ,plante de
Provence,sare ,marar verde
uns;un galbenus ,o lingurita de chimen,4-5 oua de prepelita,cateva fasii de blat,taiate la latimea de 1 cm
Preparare;
Se
prepara un blatul tartei din ingredientele mentionate apoi se intinde
intr-o folie de plastic,cu un sucitor,in foaie de 0,5 cm grosim,cu
diametrul mai mare cu 2-3 cm ca cel al formei in care o coacem.Se unge o
forma de tarta cu un pic de ulei apoi se aseaza foaia de tarta ,se
inteapa pe alocuri cu o furculita.Se bat ouale cu telemeaua maruntita si
se pun peste blat.
frunzele
de spanac se dau intr-un clocot de apa cu Secretul Gustului Legume, apoi se scurg,se trec
sub jet de apa rece pentru a -si pastra culoarea frumoasa si se toaca
marunt cu un cutit apoi se caleste un pic intr-un strop de ulei de
masline in care am prajit 2 catei de usturoi.Se da de pe foc se se pune
marar verde tocat fin.Se pune peste amestecul de branza stratul de
spanac care s-a racit un pic apoi se pun cateva fasii de aluat,oprit din
aluatul de tarta,se ung cu galbenusul de ou,se presara chimenul apoi in
fiecare patrat format din fasiile de blat se sparge cate un ou de
prepelita.
Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute apoi inca 15
minute la foc potrivit pana se rumeneste frumos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu