duminică, 30 iulie 2017

Tarta morarului

Tarta morarului
 
Ingrediente blat tarta;175 g faina alba,100 g faina de porumb(malai grisat),100 gunt( margarina) ,un ou,sare,o lingurita de amestec ierburi de Provence
Umplutura ;3 oua de casa,200 g telemea ,250 g frunze de spanac proaspat2 catei de usturoi ,ulei de masline ,o lingura de Secretul Gustului Legume ,plante de Provence,sare ,marar verde
uns;un galbenus ,o lingurita de chimen,4-5 oua de prepelita,cateva fasii de blat,taiate la latimea de 1 cm

Preparare;
Se prepara un blatul tartei din ingredientele mentionate apoi se intinde intr-o folie de plastic,cu un sucitor,in foaie de 0,5 cm grosim,cu diametrul mai mare cu 2-3 cm ca cel al formei in care o coacem.Se unge o forma de tarta cu un pic de ulei apoi se aseaza foaia de tarta ,se inteapa pe alocuri cu o furculita.Se bat ouale cu telemeaua maruntita si se pun peste blat.
 
 
frunzele de spanac se dau intr-un clocot de apa cu Secretul Gustului Legume, apoi se scurg,se trec sub jet de apa rece pentru a -si pastra culoarea frumoasa si se toaca marunt cu un cutit apoi se caleste un pic intr-un strop de ulei de masline in care am prajit 2 catei de usturoi.Se da de pe foc se se pune marar verde tocat fin.Se pune peste amestecul de branza stratul de spanac care s-a racit un pic apoi se pun cateva fasii de aluat,oprit din aluatul de tarta,se ung cu galbenusul de ou,se presara chimenul apoi in fiecare patrat format din fasiile de blat se sparge cate un ou de prepelita.
 
Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute apoi inca 15 minute la foc potrivit pana se rumeneste frumos
                                       Pofta buna!,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu