Prajitura ,,Ciresica cu bezea"
Ingrediente(pentru
tavita 22/27cm);blat;3 galbenusuri ,100 ml ulei100g zahar(o canita
rasa),1/2 cana lapte,0 cana mica rasa de faina,o lingurita de amoniac
stins cu suc de lamaie,un praf e sare,250 g de cirese coate ,curatate de
samburi si taiate in jumatati
bezea;3 albusuri,un praf de sare,8 linguri de zahar,100 ml suc concentrat de cirese sau visine
decor;250 g cirese taiate marunt
Preparare;
Se
mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar,se adauga
uleiul,laptele si apoi faina,amoniacul stins cu suc de lamaie.Se
tapeteaza tavita cu hartie pentru copt,se toarna aluatul si se presara
jumatatile de cirese.Se da la copt in cuptorul preincalzit,prime;e 5
minute la foc iute apoi 15 minute la foc mic.Se lasa pana se rumeneste
blatul pe margini.
Bezeaua
se prepara mixand albusurile cu un praf de sare ,zaharul turnat in fir
subtiere.Cand bezeaua devine tare si zaharul este topit se adauga cate
un pic,concentratul de sirop.
Se
scoate blatul copt din cuptor,se toarna si uniformizeaza bezeau
deasupra,se presara ciresele tataie apoi se da inca 10 minute la foc
mic,pana se rumeneste usor bezeaua.Se lasa prajitura in cuptor sa se
raceasca apoi se taie in bucati potrivite.
Pentru o tava normala ca dimensiune se dubleaza cantitatile de ingrediente.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu