marți, 1 noiembrie 2016

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Ingrediente;(pentru 2 portii);1/2 kg dovleac de placinta,1 cartof mare,o ceapa,2 morcovi,o radacina de patrunjel,2 cubulete de Maggi Legume,sare,un pic de ulei,2-3 stelute de anason
baghetelele aromate;5-5 bucati subtiri si lungi de dovleac,un cub mic de unt, 2 lingurite de zahar de palmier(sau zahar brun)

Preparare;
Se curata zarzavatul de coaja apoi ceapa se taie marunt,dovleacul,morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici,la fel si cartoful.Se incinge bine uleiul apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca um pic .Se adauga o ceasca de apa ,se presara cubuletele de Maggi Legume,un praf de sare si se acopera cu un capac sa fiarba innabusit pana se inmoaie totul.Cand zarzavatul este fiert se arunca si stelutele de anason si se lasa sa clocoteasca 2-3 clocote apoi se scot afara.Se scurge zarzavatul de supa ramasa si se da la blender apoi se dilueaza cu supa pana ajungem la consistenta dorita.

Se incinge untul intr-o craticioara apoi se adauga cele 2 lingurite de zahar de palmier si lasasam sa caramelizeze un pic apoi adaugam baghetelele si le lasam sa fiarba in caramelul obtinut pana se inmoaie.Caramelul obtinut are un gust dulce amarui,aomatizat.

Se serveste supa crema decorata din abundenta cu acest caramel si cu baghetelele de dovleac caramelizate.
        Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu