Prajitura cu dulceata de coacaze
Ingrediente '
blat;7 oua.150 g zahar,100 g pesmet alb,esenta vanilie,30 ml ulei,un praf de sare
crema ;200 g frisca lichida ,jumatate de borcanel de dulceata de coacaze,un plic de gelatina(10 g)
jeleu;jumatate de borcanel de dulceata de coacaze,250 ml apa ,2 plicuri tort gelle
Preparare;
Se
pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare
si zaharul turnat in ploaie.Se mixeaza galnenusurile cu uleiul apoi se
incorporeaza in albusuri,se toarna si esenta si pesmetul alb ,turnat in
ploaie,Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt,cca 20
minte ,pana se rumeneste usor pe mqargine,apoi se scoate tava si blatul
de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit dupa care il taiem in 2
jumatati egale.
Se
mixeaza frisca pana se intareste si se mixeaza in continuare cu
jumatate din dulceata de coacaze.Se toarna in fir subtire si gelatina
hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin(nu fiarta!).Se
aseaza prima jumatate de blat in tava oin care am asezat o forma
speciala cu margini reglabile,lse aseaza prima jumatate de blat,se
toaqrna amestecul de frisca si dulceata apoi se aseaza deasupra cea de a
2 a jumate de blat.Se preseaza usor cu mana pana se aseaza uniform.
Diluam
cu 250 ml apa dulceata ramas ,scurgem siropul .Fructele ramase din
dulceata le repartizam uniform deasupra prajiturii apoi fierbem siropul
ramas cu ce;le 2 plicuri de tort gelle ,amestecand ihncontinuu pana da
in primul clocot apoi se toarna deasupra prajiturii,peste fructele
repartizate.Se da de seara pana a 2 a zi la frigider sau cel putin 2 ore
inainte de a o taia.
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu