Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi
Ingrediente;
blat6 oua,200 g zahar,180 g faina,30 m ulei,un praf de sare ,vanilie.
crema 1;5-6 fructe coapte de kiwi,200 ml frisca lichida ,o lingura de zahar pudra,o lingura de smantanaun plic de gelatina
crema
2;3 fructe coapte de kaki,200 ml frisca,o lingura de zahar pudra cu
aroma de vanilie,o lingura cu smantana,un plic de gelatina
decor;fructe proaspete de kaki si kiwi maruntite
Preparare
Se
prepara blatul mixand albusurile c un praf de sare apoi cu zaharul pana
obtinem o bezea consistenta.Se mixeaza galbenusurile cu uleiul apoi se
incorporeaza in bezea,se adauga vanilia si faina turnata in ploaie.
Se toarna aluatul in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor 15 minute ,la foc potrivit.
Se desprinde blatul de hartie cu lama unui cutit(cat este blatul cald) apoi se taie in ua jumatati egale
Intr-o tava se fixeaza o forma patrata reglabila de care ne ajutam la montarea prajiturii.
Se
aseaza in forma prima jumatate de blat peste care turnam prima crema
mixand frisca cu lingura de zahar pudra pana se intareste se mixeaza si
cu lingura de smantana apoi incorporam in ea piureul de kiwi obtinul la
blender si gelatina hidratata in 75 ml apa rece si apoi topita la bain
marin.Deasupra cremei se presara bucatele ici de fructe de kaki.S vine
cu a 2 a parte de blat deasupra,se preseaza usor cu mana.Se prepara a 2 a
crema la fel ca prima doar ca adaugam in frisca batuta piureul din
fructelede kaki obtinut la blender.Deasupra se presara bucati mici de
kiwi.
Se da la rece cel putin 2-3 ore inante de a taia prajitura.Ideal ar
fi de seara pana dimineata sa fie lasata la frigider.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu